torsdag 20. desember 2012

Novemberutstillingen 2012.


Design og håndverksklassene på Eiker videregående skole besøkte Novemberutstillingen på Drammens museum tirsdag 17.12.12. Novemberutstillingen er er årlig begivenhet hvor kunstnere knyttet til Buskerud sender inn bilder, skulpturer eller installasjoner til juryering. Juryen velger ut et antall arbeider som blir stilt ut på Drammens museum i november og desember. Utstillingen viser et bredt utvalg av samtidskunstnere i Buskerud.

På museet ble vi møtt av en guide som gav elevene en kort innføring i hva utstillingen representerer. Etter det fikk elevene en oppgave som lærte dem hvordan tilskueren kan nærme seg et kunstverk. Elevene jobbet i gruppe. Tilslutt presenterte elevene det de hadde kommet fram til for hverandre.

Elevene fikk også en titt innom den faste utstillingen Scandinavian design. Der fikk elevene se endel møbler og husgeråd som tilhører en skandinavisk designtradisjon.

Elevene på Eiker videregående skole hadde forberedt seg på å fortelle om hver sin kunstner. Elevene var raske med å finne "sitt" verk. I tur og orden snakket elevene oss gjennom store deler av utstillingen. Denne oppgaven er alltid en slager når man har med seg elever på utstilling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar