onsdag 28. mai 2014

Design og håndverk på Eiker lager Landart.

Tirsdag denne uken måtte skoledagen brytes litt opp. Været var fint og vi skulle grille til lunsj. Hvorfor ikke gjøre en oppgaven ute som sprer glede til flere enn oss på Design og håndverk. Oppdrag Landart ble løsningen.

Alle elevene lagde fem silkepapirblomster hver som ble montert på grillspyd i tre. Elevene fikk i oppgave å diskutere seg fram til en form vi skulle montere dem i. Hjerteformen ble valgt. Deretter snakket vi om hvilke alternativer som fantes for montering og hva som ville gi det beste inntrykket.
Elevene har nettopp hatt prøve om blant annet persepsjon. Det handler om hvordan øynene oppfatter og behandler synsinntrykk og organisere dette logisk ut fra hvilke plassering de ulike elementene har.
Elevene valgt å bruke  nærhetsprinsippet. Det handler om at øynene ser enkeltelementer som en helhet fordi de er plasser på en slik måte at de inngår som en del av en større helhet. derfor behøvde ikke elevene sette blomstene tett i tett for at de skulle oppfattes som et hjerte, men kunne ha litt luft mellom seg. Det ble et stort og vakkert hjerte.

I tillegg var det siste dag på jobb for Anne. Hun fortjener et stort og vakkert hjerte for jobbe hun har gjort på Eiker de tre siste årene!! Lykke til i ny jobb!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar