torsdag 8. desember 2011

Novemberutstillingen på Drammens museum

Tirsdag 6.12.2011 dro elevene ved Design og håndverk ved Eiker videregående skole på tur til Drammen for å skaffe seg litt inspirasjon til det å lage utstillinger for bedriftene sine. Vi startet dagen på Drammens museum hvor vi skulle se Novemberutstillingen 2011. Der hadde vi avtalt omvisning med Gunvor Rishovd.Hun guidet oss gjennom utstillingen på en engasjerende måte og eleven tok etter hver mer og mer del i smatalen om bildene. Spennet var stort fra det helt naturalistiske, til det mer abstrakte og over i det helt non-figurative. Vi så faarger og former og hvordan tittelen på bildet setter tankene i sving og gir oss nye assosiasjoner. Gunvor var veldig klar på at her finnes ingen fasit så alle svar er gode svar.

Etter  omvisningen var det elevnes tur til å fortelle. Eleven hadde fiorberedt seg til å holde en liten presentasjon om noen utvalgte kunstnere som var representert på utstillingen. Elevene vandret rundt og fant “sin” kunstner og kunne brennede engasjert fortelle om fargebruk, motivvalg og hvordan veien til berømmelse hadde vært. Det ble nok en fin runde rundt i utstillingen.

Da var det klart for lunsj og den ble nok inntatt på mange ulike steder rundt i Drammen. Eleven skulle etter lunsj fotografere en rekke ulike utstillingsvinduer i jakten på de gode eksemplene og kanskje det motsatte også. Dette var den siste delen av utflukten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar