tirsdag 20. november 2012

Praksisdag for 10.klassinger på Eiker videregående skole

Mandag 19.11.12 var det igjen klart for praksisdag på Eiker videregående skole. I dag var elevene i 10.klasse ved de nærliggende kommuner invitert til Design og håndverk og Interiør og utstilling. Elevene på Design og håndverk og Interiør og utstilling hadde forberedt en dag som ligner litt på de dagene elevene selv har på skolen. På Design og håndverk var det Redesign og en minigründercamp som stod på programmet. Oppgaven var den samme som elevene hadde hatt selv i forbindelse med oppstart av Ungdomsbedrifter tidligere i høst.

Elevene fikk utdelt en pose ulike gjenstander med skrot. Disse gjenstandene skulle elevene forsøke å gi nytt liv ved å sette dem sammen til nye gjenstander som hadde ny bruskverdi.

Før lunsj ble det mange morsomme produkter. Her kan du se noe av det som ble laget:

 Kjole og veske av en voksduk.
 Gymbag av en gammel sommertopp.
Partybrille til den som hater å bli ignorert på fest. 
Pyntebord med lettstelt duk.

Etter lunsj kom det en ny gjeng med 10.klassinger som skulle få prøve seg på Redesign. De var like ivrige som gruppene før lunsj og samarbeidet om mange ulike nyvinninger. Her ser du noe av det som ble laget etter lunsj.
Briller med lys og edderkopp. Bokstøtte og et smykkestativ.

 På slutten av hvert besøk måtte gruppene presentere det de hadde laget for en jurye. Juryen valgte ut en gruppe som fikk pris for beste design.
I tillegg til at 10.klasse var på besøk hos Design og håndverk kunne elevene også besøke Interiør og utstilling. Der fikk elevene være med på å planlegge et utstillingsvindu og lage selve utstillingen. Gruppene kunne velge ulike temaer for utstillingen, som f.eks: Sommer, høst og jul.
Her kan du se noen av elevene i arbeid med utstillingene.

 Tema "sommer".
 Tema "sommer".
Tema "sommer".

Da takker vi 10.klasse for besøket. Takker elevene for god innsats under praksisdagen iår. Og til slutt, takk til alle som har bidratt med skrot til redesign-oppgaven.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar