torsdag 24. september 2015

DRAGEOPPGAVE – 1 DHA – EIKER VIDREGÅENDE

Klasse 1 DHA ved Eiker videregående skole hadde i den første ordentlige skoleuka en oppgave. Oppgaven gikk ut på at vi elevene i klassen skulle lage hver sin drage av bestemte materialer og metoder. Når dragen var laget gikk vi sammen med en annen klasse ut og til Tusenårsstedet som er etsted her i Hokksund. Der testet vi dragene, hadde konkurranser og grilla.
Det første som skjedde var at vi fikk en liten opplæring i klasserommet av læreren vår hvordan oppdraget skulle utføres. Denne korte opplæringen fikk vi sammen med naboklassen som er Service og samferdsel - som også skulle lage hver sin drage.Sånn gjør du:

1)      Du må lage deg en mal som er drageformet. (Denne fikk vi utdelt ferdiglaget)

2)      Denne malen skal du legge oppå et rispapir. Deretter tegner du rundt malen for å få drageformen på rispapiret ditt. Denne klipper du ut.

3)      Nå skal du dekorere dragen din. Du kan velge mellom maling eller andre ting. På min drage hadde jeg rosa maling, glitter og svart sprittusj.

4)      Etter du har dekorert dragen din skal du sette på to pinner, disse skal stå i kryss på baksiden. Til pinner kan man bruke forskjellige ting. Pinnene vi brukte var grillpinner som vi splitta. Disse skal du som sagt lime på på baksiden av dragen din. Motsatt side enn der du har dekorasjonen din.

5)      Det nest siste du skal gjøre er å lage en hale på dragen din. Den skal være av silkepapir. Og den kan du lage hvordan du vil.

6)      Det siste er at du skal finne deg noe du kan stikke et lite hull igjennom dragen din. der fester du tråd.Over ser du et bilde av klasse 1 DHA. Bilde er tatt under dragekonkurransen.


 Bilde over er av Daniel som løper for klassen vår.


 Lærerne som grilla pølser til oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar