tirsdag 20. mars 2012

Stilhistorisk yrkesvalg

Eleven ved Design og håndverk har i den siste tiden jobbet med stilhistorie. Dette har vi gjort på¨en yrkesretta måte, ved at eleven har valgt seg et yrke som de har løst oppgaven ut fra. Produktet skulle være et produkt for i dag men med røtter fra en stilperiode.

Eleven startet hele perioden med å lage analoge tidslinjer i klasserommet hvor ulike grupper tok for seg de ulike tidsperiodene og fant ut hva som kjennetegnet disse. Laget en veggavis som ble fysisk knyttet opp mot tidslinjen.

Oppgaven skulle som tidligere nevnt løses med utgangspunkt i et yrke. Mange valgte å løse oppgaven som frisører, men atter andre valgte å løse oppgaven som sølvsmed, som maskør, interiørdesigner, som tekstildesigner og som pottemaker. Variasjonen var stor og iveren ennå større. Fredag 16.mars var det innlevering og idag, mandag har vi hatt fremføringer i begge klasser. Noen stilperioder er mer populære enn andre. Barokk og Rokokko gikk ofte igjen, men også Egypt var representert. Her kan du se noen av de ferdige produktene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar