fredag 23. mars 2012

-en liten smakebit på yrket utstillingsdesigner


Tirsdagene i uke 10,11 og 12 har 9 av elvene i  1DH a/b valgt å fordype seg i emnet utstillingsdesign. Vi har vært så heldige å fått til et samarbeid med Føniks, bruktbutikken i Hokksund. I denne butikken, fylt av smått og stort fra de siste tiår og trender, har elevene fått prøve seg som utstillingsdesignere i en ordentlig butikk, og med passerende publikum og kunder. Elevene har vært delt i to grupper, og gruppene har laget utstilling i et vindu hver.  Fra butikkens side har vi fått helt frie tøyler når det gjelder tema og møbler/gjenstander i vinduet.
Oppgaven elevene fikk gikk ut på å først se hva slags butikk Føniks var, og se på ulike trender/temaer som kunne passe til innholdet og profilen til butikken. Valget falt på «naturen inn» og «loppis». Elevene ble så delt inn i to grupper etter temaønske.
For å bli ordentlig godt kjent med trenden, laget elevene et moodboard, hvor farger, former og materiale sto i fokus. Gruppene reserverte deretter tre gjenstander som passet til trenden på Føniks som de bygget opp utstillingen rundt.  Elevene tok også mål nede på Føniks og laget arbeidsskisse av vinduet i målestokk.
Tilslutt bygget elevene opp utstillingen de hadde planlagt og avsluttet med en presentasjon for de ansatte i butikken.  Resultatet ble to helt forskjellige spennende, flotte vinduer, hvor fagkunskaper som fargelære og komposisjon i tillegg til en god dose kreativitet ble benyttet. Føniks var også veldig fornøyde med samarbeidet og syntes det var trivelige elever og at det ble kjempefine vinduer! 
Her kommer en liten smakebit fra arbeidet med utstillingen og noen detaljer fra de ferdige vinduene, men jeg oppfordrer alle til å gå ned i byen og ta en ordentlig titt på vinduene i sin helhet! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar