tirsdag 16. oktober 2012

Flott avspark for ungdomsbedriftene på Eiker videregående

For tredje året på rad driver vi ungdomsbedrifter ved Design og håndverk på Eiker videregående skole. Ifjor fikk vi ideen til å starte opp hele mølla ved å arrangere kveldsskole hvor vi inviterer gjester som kunne fortelle elevene om hvordan det er å drive egen virksomhet og hva det innebærer. Hva en arbeidsgiver ser etter når han skal ansette nye folk.

På dagen hadde elevene fått prøve seg på redesign. Elevene tok utfordringen og lagde mange flotte og fantasifulle produkter. Her en noen av dem:I år hadde vi invitert Rune Borgersen, som er daglig leder  for Fjellheim og Knutsen murerfirma. Rune var mentor for en av bedriftene våre ifjor og hadde mange gode innspill som vi hadde lyst til at han kunne gi videre til årets elever. Rune tok utfordringen og stilte opp og fortalte elevene om virkeligheten de møter når de skal ut å søke seg læreplass eller jobb.

Så hadde vi invitert Guro Mette Hedemark som også var hos oss ifjor da vi hadde kveldsskole. Guro Mette kunne sette konkrete opplevelser på begrepene vi har snakka om i oppstarten av ungdomsbedriftene. Det var spennede å høre på. Hun har drevet ungdomsbedrifter i mange år og vært fødselshjelpen til Inspirolinja ved Drammen vgs.


Etter dette fikk elevene kreative øvelser som de skulle løse i grupper både for å bli trygge på hverandre og for å komme igang "å tenke ut av boksen" som det så fint heter.
Noen fikk f.eks iden til å lage en smørefjøl til sportsinteresserte som har dårlig tid. Eller hva med en pute for ungdom som er trøtte om morgene, en såkald "bitch-slap-pute". Så hadde vi nærbutikk til katteeiere som er glemmer mye. Eller hva med et kart/app for pensjonister som ønsker flere venner.Listen er ennå lengre og fantasien var det ikke noe å si på.Kvelden ble avsluttet med at det ble kåret en vinner av redesign-oppgaven elevene hadde gjort på dagen. Guro Mette og Cecilie hadde intervjuet en representant fra alle gruppene og konkludert med at vinneren var redesign-brudekjolen med den flotte brødkurvhatten til!

Når klokka nærmet seg åtte avsluttet vi en lang dag med mange inntrykk. En flott gjeng dro slitne hjem fra skolen. Forhåpentlig entusiastiske til å starte egne bedrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar